Een fit en gezond leven, met daarin een juiste balans tussen prive en werk; dat zijn onderwerpen die steeds belangrijker worden in ons leven. Guus van Diest besloot 4 jaar terug het roer flink om te gooien. Hij stond bekend als een gezellige allemansvriend, die er altijd bij was, een sfeermaker, maar ondertussen ook overgewicht had. Hij viel 35 kilo af, ontwikkelde zich tot personal trainer en binnenkort opent hij zijn eigen studio in Sint-Oedenrode. 

Dat Guus inmiddels sportief is en regelmatig een bezoekje brengt aan de sportschool, hadden wij al via zijn Instagram geconcludeerd. Guus begint enthousiast, “Haha ja, natuurlijk zorg ik er zelf ook voor dat ik fit ben. Uiteindelijk begint het toch bij jezelf.” Jarenlang voelde Guus zich niet gemakkelijk onder leeftijdsgenoten, en zelfs bij zijn vrienden. Zijn vrienden deden aan sport en het leek bij hen vanzelfsprekend fit te zijn, waar Guus niet veel met sport had. “Op het moment dat ik startte met sporten, en resultaat vanzelfsprekend werd, kreeg ik natuurlijk reacties. Alleen de resultaten vormde mij niet destijds, ik liet me toen ook nog leiden door reacties.” 

Zelfstandig viel hij enorm veel af. Hij verdiepte zich in training en voeding, daarnaast kreeg hij ook steeds meer vragen van anderen om adviezen en hulp. “Personal Trainer is een open beroep. Dit houdt in dat je er geen diploma voor hoeft te hebben; een gevaarlijk dingetje als je het mij vraagt. Je bent toch bezig met de fysieke gezondheid van mensen.” Guus heeft met deze gedachtegang vier opleidingen gevolgd tot Personal Trainer en blijft zijn kennis verbreden binnen Inner Stance. Guus ging mensen coachen, stelde trainings- en voedingprogramma´s samen en voordat hij het door had, gaf hij gemiddeld 20 uur per week personal training. Dat deed hij allemaal naast zijn baan binnen de jeugdzorg

De combinatie fysieke verandering en zijn job in de jeugdzorg liet Guus inzien dat hij niet 100% tevreden was met zijn ´nieuwe ik´. “De doelgroep binnen de jeugdzorg gaf mij consequent een spiegel zonder filter, waardoor ik me heel bewust werd van mijn doen en laten, mijn houding, mijn zogenaamde Inner Stance. Ik handelde nog steeds vanuit ´pleasen´ en ´goedkeuring´. Fysieke verandering is 1 ding, maar de basis ligt mentaal.”  

Uiteindelijk kwam Guus terecht bij Inner Stance. Met de 13 vestigingen in Nederland en België richten zij zich op de zogenaamde fundamentals, de 4 B´s; Body – Being – Balance – Business. Hierbij ligt de focus op de zogenaamde ´fundering´. 

“Waar mensen vaak op zoek zijn naar de ´do´, wat zij moeten gaan doen, kijken wij verder. We kijken naar de ´be´, wie moet jij zijn om daadwerkelijk tot die actie te komen? Hierdoor creëren wij duurzaam resultaat, waarbij mensen niet langer meer terugvallen in oud gedrag en gewoonte.” 

Guus vertelt verder, “I AM …,  en dat wat je erachter plaatst bepaald je identiteit, je keuzes en het resultaat in je leven.” Een houding van een persoon is door het leven heen gevormd. Vaak zijn mensen oprecht gaan geloven dat dit is ´wie zij zijn´. ´Ik ben een ‘echte een Bourgondiër’, hoorde hij laatst nog terugkomen tijdens een coaching. Een Bourgondiër die consequent traint en bewust om gaat met voeding… Laten we daar eens dieper naar kijken. Dit is waar Inner Stance zich in onderscheid; het programma gaat veel verder dan puur het sporten. Teveel om uit te leggen in een blog. Daarom gaan we binnenkort hier nog een keer verder op in, als tevens zijn nieuwe studio in Sint Oedenrode geopend is. Blijven volgen dus! 

Related posts