Culi column!

 

Lucie

Lucie schreef eigenlijk al langer over haar passie voor koken, maar alleen voor zichzelf. Na positieve reacties van vrienden, die het lazen op verzoek van haar, besloot ze haar eigen blog te starten: www.culicolumn.nl.

Als wij er naar vragen hoe het nu gaat, een jaar later, kijkt ze heel trots. Ze merkt namelijk op dat ze nog steeds vooral schrijft voor haar zelf, statistieken houdt ze niet echt bij. Naast het schrijven, is ze ook bezig met verzamelen van culinaire beelden via Pinterest.

Haar stijl raakt het meest de smaken van de fusion keuken. Ze maakt makkelijk te bereiden maaltijden, maar altijd met een bijzondere combi. Denk bijvoorbeeld aan een Italiaanse pizza, maar dan met een aantal Aziatische ingredienten.

Inspiratie haalt ze uit het bezoeken van foodfestivals, waar ze veel mensen spreekt met bijvoorbeeld een eigen foodtruck. Je houdt daar vaak leuke contacten aan over. Ook tijdschriften, 24kitchen (die 24/7 aan staat bij haar) & haar voorbeeld Jamie Oliver helpen haar aan nieuwe ideetjes.

Ze plaatst gemiddeld een keer per week een nieuwe blog online. Ook schrijft ze via het gastblog van Shoeby (50.000 volgers). Naast deze blogs, hoopt ze op korte termijn goed technisch te leren koken. Het stukje time management is daarbij een mooie uitdaging: hoe zet ik een 5-gangen diner op tafel voor vrienden, zonder dat ik zelf heel de avond in een rommelige keuken sta?

Lucie droomt erover om ooit een eigen horecazaakje te openen. Iets waar wij naar uitkijken, want dat zal zeker een culi avondje worden!

Related posts