Aardbeientaartje

Ons favoriete fruit in de zomer, verse aardbeien. Een heerlijk en super lokaal tussendoortje. Helemaal een feest in combinatie met witte chocolade.Daarom deze week een lekker recept voor deze top combinatie, in de vorm van een taartje.

Het recept hebben we deze keer via 24kitchen (ingrediënten via link):

Harde wenerdeeg

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in. Rol het deeg over een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van 5 millimeter en bekleed de bakvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met de blindbakbonen. Bak de bodem circa 20 minuten en verwijder het bakpapier en de blindbakbonen. Bak de bodem nog eens circa 20 minuten. Laat afkoelen en besmeer de bodem met een dun laagje aardbeienjam.

Balsamicosiroop
Breng de balsamicoazijn met de suiker aan de kook en kook op zacht vuur tot er een vloeibare siroop is ontstaan. Laat de siroop afkoelen.

Witte chocolademousse

Vijzel de roze peperkorrels. Week de gelatine in ruim koud water. Breng 100 milliliter slagroom met de peperkorrels aan de kook. Hak de chocolade en giet de gekookte room door een zeef erop. Voeg de suiker toe aan het chocolademengsel. Klop de rest van de slagroom tot yoghurtdikte. Los de gelatine in aanhangend water op. Meng door de chocolademassa. Laat het chocolademengsel op ijswater afkoelen. Spatel de opgeklopte slagroom door het chocolademengsel zodra het dikker wordt. Giet de mousse op de blindgebakken bodem.

Maak de aardbeien schoon, halveer in lengte en zet ze met de mooie kant naar boven. Besprenkel de aardbeien met de siroop en bestrooi met nog een paar roze peperkorrels.

Veel bakplezier & enjoy!
IMG_8520

Related posts