Arrivederci vakantie!

Voor de meeste onder ons is het weer bijna voorbij, de zomervakantie. Hallo werk, hallo agenda & hallo nieuwe vakantie herinneringen. Want waar vierden jullie dit jaar de zomer? En hebben jullie aanraders voor een volgende vakantie bestemming?

Wij in ieder geval wel eentje! In het zuiden van Italië is het namelijk erg goed vertoeven bij het plaatsje Tropea, regio Calabrië. Het water van de zee is hier zo prachtig helderblauw, dat je soms vergeet dat het ‘gewoon’ in Europa ligt. Een ander pluspunt is dat het grote massa toerisme hier gelukkig nog niet bekend is. In augustus is het wel druk, omdat de Italianen hier zelf vakantie vieren. Andere maanden in het jaar is het heerlijk rustig en kansen genoeg om local Italië te ontdekken. Restaurantjes in de typische steegjes, betaalbare prijzen voor het super lekkere eten & wijn, veelal met eigen streekproducten. Het vraagt soms om wat Italiaanse woordenkennis, men spreekt er namelijk amper Engels, maar is integendeel altijd vriendelijk en behulpzaam.

Stadjes zoals Pizzo of de kust van Capo Vaticano zullen je verrassen met hun schoonheid. Deze streek bezoeken kan prima in combinatie met een vakantie richting Sicilië (tip: per boot!), omdat het echt in de teen van de laars ligt. Wij zijn blij dat we hier vakantie kunnen vieren & komen er graag terug!

IMG_8898

Related posts