Bloggen met De Beleving – recept 1

Chef van restaurant De Beleving, Ralf Dirven, is aangesloten als gastblogger op onze site. Ralf en zijn vrouw Noortje runnen hun restaurant al jaren met de passie die nodig is om iedere keer hun gasten te verwennen met hun culinaire gerechten, een ware beleving die helemaal klopt.

Vandaag het eerste blog! Mocht jij voor de feestdagen nog op zoek zijn naar een gerecht waarmee je kunt scoren op culinair niveau, maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Tadaaa, dan starten wij met een worstenbroodje met kwartel & ganzenlever.

Benodigdheden:
2 kwartel filet per persoon
20 gram ganzenlever
Spinazie
1 plakje ardennenham
25 gram brioche deeg (zie hieronder aparte beschrijving daarvoor)
Crepinette
Eiwit
Tijm
Peper en zout
2 dl port (inkoken)
Basissaus toevoegen
Frituur & Oven

Brioche deeg:
750 gr bloem
50 gr gist
4 eieren
50 gr suiker
50 gr roomboter
125 gr boter
20 gr zout
250 melk

Bereiding:
Ardennen ham uitleggen, daarna 1 kwartelborst erop.
Blaadje spinazie erop en ganzenlever erop, daarna 2e kwartelborst erop & inrollen.
Crepinette insmeren met eiwit, daarna bestrooien met tijm, peper & zout.
Kwartel erop leggen en strak inrollen. Het pakketje even in frituur laten zakken.
Alles daarna even in koelkast leggen en terug koelen.
In brioche deeg inpakken & brioche broodje insmeren met eigeel.
Afbakken in voor verwarme oven (200 graden, 9 minuten)
Tot slot even laten rusten & diagonaal doorsnijden op bord.
Serveren met rode portsaus.

Wij waren de gelukkige personen die het worstenbroodje mochten proeven. HEER-LIJK! Echt ’n aanrader voor deze feestdagen.

 

Related posts