Mé dees doag helpt Local25 jullie graag. Hedde unne kater en zuukte nie uit bed, na de ‘tjeuwentelteef’ kunde wir verder meej dn pret!
Men nemen:
– wit brood
– belegen kaas
– achterham
– 4 plakjes ontbijtspek
– mozzarella
– tomaten ketchup
– 2 eieren
– 1 dl melk (of nog lekkerder: slagroom)
Bereidingswijze:
– oven voor verwarmen op 180 graden;
– je smeert aan één zijde van het brood de ketchup;
– daar leg je een plakje ham op;
– op de ham leg je de dun gesneden mozzarella;
– nu een plakje kaas (of misschien zelfs twee voor de liefhebber);
– nu het volgende plakje wit brood erop;
– klop het ei los met een beetje zout en de melk in een apart bakje;
– nu mag je heel de tosti als een wentelteefje door het geklopte ei heen halen. Belangrijk: geef het brood de kans om zich een beetje vol te zuigen met het mengsel van ei en melk;
– zet een bakpan op het vuur met een flinke klont margarine;
– laat deze smelten en uit bruisen;
– leg 2 plakjes spek in de pan en dan meteen heel je tosti er bovenop in de pan leggen;
– leg op de bovenste snee brood de andere twee plakjes spek;
– als de ene kant bruin is mag je de Tjeubam om draaien;
– en ja hoor, de andere kant bruin bakken;
– nu mag je de ‘wenteltjeubam’ in de oven leggen en kun je verder met de volgende;
– als de kaas lekker gesmolten is, is hij ready!
Paar tips:
– je kunt de Tjeubammen al kant & klaar in de koelkast leggen zodat je ze alleen nog maar door het ei hoeft te halen.
– let dan wel op dat je er genoeg hebt, want waarschijnlijk bak je er al één voor je naar je mandje gaat.
Deze wenteltjeubam heeft alles wat je nodig hebt om te herstellen van de fantastische avond die je al gehad hebt in papgat. Het recept mag gedeeld worden want anders haakt de rest van je carnavals clubje je niet bij houden en haken ze zondag. Alaaf!