Het barbecue seizoen is al even geopend met al die zonnestralen van afgelopen weken! Daarom deze keer een blog met tips & recepten voor op de barbecue. Allereerst: BBQ = proberen! Blijf dingen uitproberen. Het gaat regelmatig mis, maar door te blijven oefenen kom je vaak tot de leukste creaties. Heel veel technieken kun je op allerlei gerechten uitoefenen en komen vaak op hetzelfde neer: dat maakt BBQ juist zo leuk.
Zorg voor een goede voorbereiding! Begin op tijd met het vuur, de kolen moeten bedekt zijn met dikke laag grijze of witte stof. Doseer de houtskool van hoog naar laag. Eventueel een aluminium bakje met vocht in de kolen zetten dan circuleert de warmte beter, dit kun je toepassen bij grote stukken vlees. Gebruik de deksel van je BBQ hiermee kun je de temperatuur goed onder controle houden
Voorgerecht – Gamba & Chorizo Quesadilla’s
Ingrediënten:
300 gr gepelde gamba’s
3 el cajunkruiden
2 rode uien in dunne ringen
1 el olijfolie
zout en peper
300 gr chedder geraspt
200 gr chorizoworst in kleine blokjes
4 el gehakte peterselie
rasp van 2 limoenen
8 tortilla vellen
Bereiding:
1.Gril de gamba met cajunkruiden
2.Gril kort de uienringen
3.BBQ op 180 graden
4.Leg 4 tortilla vellen uit op werkbank
5.Verdeel er alles gelijkmatig op Leg de overige vellen erop,
6.Druk ze goed aan
en leg ze op voorverwarmde pizzasteen
7.Doe BBQ dicht draai tortilla na 3 min en dan na 3 min zijn ze klaar
8.Verdeel in puntjes en serveer uit serveer met mango chutney
Hoofdgerecht – Snoekbaars uit de MooiRooiKrant:
Bereiding:
1.Snoek bestrooien met zout en peper
2.Lekker vol leggen met verse groene kruiden bedekken met limoen en plakjes tomaat.
3.Inpakken in een natte krant deze goed vast binden.
4.Deze op de BBQ leggen, ongeveer 30 minuten tot je de kerntemperatuur op 70 graden hebt bereikt
5.Regelmatig draaien en besprenkelen met plantenspuit
6.Van de BBQ halen en 10 minuten laten rusten.
Dessert – BANANENSPLIT:
Bereiding:
1.Bananen in lengte doorsnijden
2.Vullen met chocolade en in aluminiumfolie op BBQ leggen.