Brabantse kaortjes van Björn Ontwerp!

We spreken ze regelmatig, mensen met een uit de hand gelopen hobby. Hier worden wij altijd erg enthousiast van. Niets is zo mooi om te horen hoe een klein idee kan uitgroeien tot een echt bedrijfje. Onlangs waren we bij Björn & Moniek op de koffie om hun nieuwe “kaortjes” te bewonderen…

Waarom noemen jullie het “kaortjes”, hoor ik je denken? Nou, Moniek maakt unieke wenskaarten met Brabantse teksten. Ze startte daarmee na het volgen van een cursus handlettering en gaf die op gelegenheden aan vrienden en familie. Door de leuke reacties daarop én de samenwerking met Björn zijn eigen bedrijf, Björn Ontwerp, besloten ze de kaarten te gaan verkopen.

De kaartje zijn erg origineel; Moniek maakt ze zelf, waarna Björn ze digitaliseert en ze laat drukken bij een drukkerij. Voorzichtig startten ze met 6 versies, maar door het succes hebben ze dit onlangs uitgebreid naar 18 verschillende kaortjes! Björn vertelt: “Bij de opening van het Mediahuis vorig jaar, gaven we de kaortjes als give away weg. Hier kregen we al snel reacties op, zelfs met de vraag of ze verkoopbaar waren in de winkels. Dit gaf ons een duwtje in de juiste richting om de hobby wat uit te gaan breiden!”.

Ze zijn inmiddels al te koop op diverse verkooppunten in St. Oedenrode, Son & Breugel en Veghel. Ook kun je ze los bestellen via de webshop (www.bjorn-ontwerp.nl/kaortjes). “Het mooiste zijn de reacties die we krijgen van mensen. Het is leuk om te merken dat je ze echt blij maakt met een geschikt kaortje, dat is waar ik het voor doe”, licht Moniek toe.

Wij hebben de kaortjes mogen bewonderen; en ze zijn erg leuk. Extra bijzonder zijn de details, de Brabantse vlag komt bijvoorbeeld terug in ieder ontwerp. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een origineel kaortje? Om te geven of als verkooppunt? Check dan snel hun prachtige exemplaren!

Related posts