ByMelis, een eigen tassenlijn!

Ja, voor alles een eerste keer… Ook voor een online interview vanuit ons, deze keer met de super spontane Melissa Hens uit Uden. Zij won, inmiddels al een hele poos terug, de blogsamenwerking die we weggaven vanwege ons 4 jarig jubileum. Meerdere keren werd ze getagd, dus nieuwsgierig zijn we zéker!

Melissa zit achter haar laptop, in haar eigen werkruimte. Vanuit deze ruimte, maakt ze prachtige tassen. “Ja, ik heb ook een uit de hand gelopen hobby. Tijdens mijn studie Industrieel Productontwerp kwam ik in aanraking met het materiaal leer. Eigenlijk beter gezegd, met de overschotten daarvan. Daar ben ik eerst sieraden mee gaan maken, en dat is uiteindelijk uitgegroeid tot het volledig ontwerpen, zelf maken én verkopen van mijn eigen tassenlijn”.

Hoe cool!  Melissa werkt als productontwerper voor een leuke werkgever, maar in haar vrije uurtjes heeft ze zich helemaal zelfstandig aangeleerd hoe je tassen kan maken. Daarvoor gebruikt ze zogenaamd tuigleer, dat eigenlijk als snijverlies vaak wordt weggegooid. Super duurzaam dus, en daardoor is ook bijna iedere tas uniek. “Ik werk met overschotten, en die zijn natuurlijk beperkt. Dit is juist een leuke uitdaging, om van de materialen die ik beschikbaar heb, zo’n mooi mogelijke tas te maken”.

Leer is een materiaal wat eigenlijk gemakkelijk je hele leven mee kan gaan. Hiermee sluit ze ook perfect aan bij de beweging die steeds meer opkomt tegen het zogenaamde fast fashion gebruik. “In een tas zit een heleboel handwerk. De kleine tassen kosten 79 euro per stuk, welke ik soms verkoop in concept stores, maar altijd via mijn eigen webshop”. Grappig detail: alle tassen hebben namen die gebaseerd zijn op Brabantse woorden, zo maakte ze bijvoorbeeld de “Lerre” (‘unne lerre tas’) en “Ully” (van ‘hullie’, ‘gullie’ en ‘zullie’).

De combinatie van haar werk, met deze hobby, is perfect. “Ik doe dit, omdat ik er blij van word en maak heel bewust niets op specifiek verzoek. Alle tassen wil ik graag zelf blijven ontwerpen, maar juist ook maken. Op deze manier, dus naast mijn baan, kan ik het super combineren”.  

De tassen hebben we gefotografeerd tijdens onze shoot met Eva Jansen, van Watjezietbenjezelf. Hierop zie je slechts twee exemplaren; als je alles wilt zien, bekijk eens haar website bymelis.nl of volg haar op Instagram. Melissa sluit af met haar woorden die ons echt zijn bijgebleven: ‘hoe vaak vertel je nu echt je eigen verhaal?’. Nou, in samenwerking met ons dus ;-). Thanks voor dit leuke, online gesprek! Het kan dus ook zo in deze rare tijden!

Related posts