Debbie Haarstyliste

In de prachtige salon, aan het nieuwe huis van Debbie van Gemert en haar gezin, worden we vriendelijk ontvangen. Buiten is de herfst echt begonnen, maar binnen is het warm en voelen we ons al snel thuis.

Debbie lacht, “Ja, het is wel een beetje waar dat je als kapster ook deels een maatschappelijke functie vervult. Mensen komen hier vaak al jaren, sommige klanten knip ik al meer dan 20 jaar. En natuurlijk deel je dan van alles; over werk, de vakanties en de kinderen. Dat vind ik ook juist zo leuk aan mijn vak”.

Alweer 21 jaar zit ze in het kappersvak. Ze werkte 9 jaar in een salon, en startte daarna als ambulant kapster. Ondertussen heeft ze alweer 9 jaar een zaak aan huis, waarvan ze onlangs een nieuwe opende. “Ik werk eigenlijk al jaren met de merken Tailor’s en Davines. Van deze merken verkoop ik ook hele fijne haarproducten, én leuke cadeaupakketten met flinke korting op de normale losse producten. Dat is wel een leuke tip voor de feestdagen!”.

Als kapster heb je nu ook te maken met (extra) maatregelen. “Ik knip eigenlijk al een hele periode met mondkapje. Zelf vind ik het erg belangrijk dat mensen zich hier goed blijven voelen, en natuurlijk kom ik ook dichtbij de personen”. Naast de verplichte sluiting in de eerste lockdown, merkt Debbie tot op heden gelukkig weinig veranderingen door Corona in haar vak.

Of ja, misschien toch wel eentje… “Het leukste is natuurlijk als je iemand helemaal met een andere look, tevreden naar buiten ziet gaan. En door de langere periode dat mensen moesten wachten dat ze weer bij mij terecht konden, heb ik de laatste tijd wel wat mooie metamorfoses kunnen doen, haha!”.

Debbie is opgegroeid met het kappersvak. En dat merk je; het is een fijne, professionele salon, en Debbie vind het belangrijk bij te blijven door trainingen en scholing. Zelfs nu, online! “Ik wil gewoon graag op de hoogte blijven van het nieuwste van het nieuwste, en dat ook aan mijn klanten kunnen doorgeven. Als zij tevreden zijn, dan ben ik dat ik ook!”. Met een glimlach (en nieuwe coupe voor Lieke, haha) stappen we weer naar buiten! Op naar een volgende lokale ondernemer.

Related posts