Een digitale meeting met Digitale Bazen!

Rob van Diessen (29 jaar) en Lars der Kinderen (28 jaar) zijn 2 jonge gasten uit Sint-Oedenrode, die onlangs hun eerste bedrijf zijn gestart: Digitale Bazen. Deze naam roept alleen al vragen op. Tijd dus om, uiteraard ook online, met elkaar in gesprek te gaan.

De jongens kennen elkaar al meer dan 10 jaar. Samen volgden ze de opleiding ICT & Media Design, op Fontys Hogescholen in Eindhoven. “Ja, dat is ondertussen ook alweer 5 jaar geleden dat we ons diploma haalden. In die tijd spraken we al eens tegen elkaar uit om samen ooit iets te beginnen”, legt Lars uit. Maar wat dat ‘iets’ moet worden, is dan nog onbekend.

Na hun opleiding, vervolgen ze ieder hun eigen pad. Lars gaat aan de slag als marketeer bij De Plintenfabriek en Rob werkt voor diverse, grotere bureaus. “We kwamen elkaar nog regelmatig tegen, vaak in gezelschap van een lekker biertje. We spraken dan over ons werk, de branche en de kansen daarin. Het leek ons beide zo gaaf om samen die creatieve uitdagingen & vrijheid door te zetten in een eigen bedrijf”.

Ze besluiten 1,5 jaar geleden hier serieus in door te pakken. En dan gaat het snel! “Eigenlijk willen we met onze naam deels een statement maken. In de wereld waarin wij werken, zijn veel grote bureaus werkzaam die hoog van de toren blazen. Ik denk dat wij, als nuchtere Brabantse jongens, net zoveel kunnen en benadrukken dat graag met onze naam”, licht Rob toe.

Digitale Bazen levert digitale oplossingen voor iedere specifieke klantvraag. “We hebben een enorm breed aanbod, om de juiste -digitale- positionering, strategie of technologie toe te passen op aanvraag van de klant”, vertelt Lars. Dat levert bij ons vragen op: wat doen jullie dan precies? En kunnen jullie dat allemaal zelf?

Ons wordt uitgelegd dat er vaak een specifieke vraag binnenkomt bij één van hen: neem het maken van een nieuwe website als voorbeeld. Als ze met deze klant in gesprek gaan, ontstaat er een goed beeld achter deze behoeftevraag. Wil de klant online beter gevonden worden via zoekmachines en op social media, of is juist een webshop de wens? Als ze hier een concreet beeld bij hebben, wordt een op maat gemaakt plan aangeboden en deze wordt vervolgens uitgevoerd.

Uiteraard beschikken ze niet zelf over ieder specialisme, maar hebben ze wel het netwerk om de geformuleerde vraag zo uit te zetten. Ze zijn hét bureau dat voor een digitale transformatie zorgt; met als bijkomend voordeel dat bedrijven eigenlijk helemaal ontzien worden bij dit vraagstuk. Ondernemers hoeven namelijk niet met meerdere bureaus samen te werken, maar juist met één. Een bureau dat werkt met korte lijnen, en een professionele aanpak heeft, om een onderneming digitaal verder te laten groeien met de juiste tools.

Lars en Rob vullen elkaar perfect aan. Lars rent, Rob bewaart de rust en samen zijn zij perfect in staat om (toekomstige) klanten te voorzien van allerlei digitale oplossingen. Ze werken vanuit hun eigen kantoor in Sint-Oedenrode. Een plek, die gevestigd is in een hele oude, gerenoveerde boerderij. Helemaal matchend, want Digitale Bazen staat voor het ‘ouderwetse’, vertrouwde contact in een digitale wereld. Wil je meer weten van ze? Check hun website www.digitalebazen.nl. Enne, als jullie dit enthousiasme vasthouden, dan worden jullie vanzelf grote eindbazen! 😉

Related posts