Gewoon nog bijzonder genieten bij Osteria!

Dat ze het niet makkelijk hebben, mag een feit zijn. De (horeca)ondernemers stoeien met de nieuwe, aangescherpte maatregelen en dringende adviezen… Het is constant schipperen tussen belangrijke keuzes; de gezondheid van je personeel, je gasten, maar ook de gezondheid van je bedrijf. Net na de aankondiging van de aanscherping in regels, gingen we samen eten bij Osteria.

We stappen op tijd binnen, want we zitten immers vast aan de strikte eindtijd van 22:00 uur. Vriendelijk worden we ontvangen, hangen zelf deze keer onze jassen op en nemen plaats aan een grote tafel waar voldoende afstand is. Het personeel draagt mondkapjes. Zo, dat is toch even schakelen.

Het bekijken van de prachtige kaart van Osteria, duurt voor ons niet zolang. Een verrassingsmenu is immers altijd een succes, dus dat kiezen we nu ook. Compleet met heerlijke wijn, proost!
Freek van den Elsen, eigenaar van Osteria, licht toe: “Het advies vanuit Koninklijke Horeca Nederland is sinds gisteren om mondkapjes te dragen. En dat doe ik uiteraard, voor mijn gasten, maar ook zeker voor mezelf. Het blijft toch soms lastig om voldoende afstand te bewaren”. We vragen door, over de afgelopen periode en verbazen ons over het omdenken waar deze ondernemer over beschikt.

“Natuurlijk raken de maatregelen ons ook. Het maximum aantal gasten van 30 personen is veel minder als voorheen, maar ik kies er bewust voor om niet met meerdere shifts te gaan werken. Ik wil en blijf achter de kracht van Osteria staan, waarin heerlijk, rustig dineren een groot onderdeel van is. We willen niet dat mensen binnen 1,5 uur weer buiten staan.” Ondertussen genieten wij ook, en het went: de mondkapjes vallen eigenlijk al niet meer op, en we praten gewoon net wat harder vanwege de afstand. Of is dat door de wijn?

Osteria peilde in maart, toen alles volledig in lockdown ging, of er interesse was om eten af te halen. “De reacties daarop, moedigde mij en mijn team aan op dit direct op te zetten. Ik ben heel blij, dat ik op deze manier toch contact heb gehouden met onze gasten en deels kon blijven doordraaien. Nee, dit is niet vergelijkbaar met een normale situatie, maar alles beter dan volledig dicht moeten. En ja, mocht er een tweede lockdown komen, pakken we dit gewoon weer opnieuw op”.

De tijd vliegt voorbij, en voordat we het weten, worden we vriendelijk verzocht om af te ronden. Dat is toch bijzonder, om 22:00 uur weer buiten staan. Maar vooral de volgende ochtend wordt dit door ons als érg positief ervaren… Zo zie je maar, deze tijd kent vele nadelen, maar neem een voorbeeld aan Freek: omdenken, positief blijven en hopen dat alles snel weer normaal wordt. Heel veel respect.

Related posts