Het gezicht achter Wooden Blocks

rian_zw“Hallo, gezellig, kom erin!”, roept Rian van Alebeek vrolijk als wij aanbellen voor onze afspraak met haar. Rian is sinds 2012 eigenaresse van de webshop Wooden Blocks. Een hobby die ontstaan is uit haar werk als fotografe. Een bijzonder verhaal, waar wij graag meer van willen weten.

Tijdens haar werk als fotografe zocht Rian een originele manier voor het vereeuwigen van foto’s. Zij zocht en vond een bijzondere manier via Pinterest vanuit Amerika. In haar eigen schuurtje startte ze met het creëren van haar eerste houten fotoblokken. Ondertussen is Wooden Blocks een succes geworden. Rian werkt op dit moment nog maar 1,5 dag in de week bij haar vaste baan, omdat ze voor de rest druk is met haar bestellingen. Terecht, want het is een creatief en origineel product.

Op diverse vormen van hout maakt zij foto’s, geboortekaartjes of zelf ontworpen teksten. Het gehele proces van houten blok tot eindproduct beheert ze zelf, en dat is bewust. “Ik ben iemand die heel secuur en enorm perfectionistisch is”, vertelt Rian. Misschien zijn deze eigenschappen ook wel de reden van haar succes? In 2012 bracht ze als één van de eerste het product in Nederland op de markt. “Dit is ondertussen wel veranderd, er zijn veel bedrijfjes met soortgelijke producten bij gekomen. Toch probeer ik onderscheidend te blijven door vaak met nieuwe producten en variaties te komen, zoals nu de ‘Geboortehuisjes’ en de ‘Fotomuur’.

Wij hebben Rian leren kennen als ’n vrolijke meid, die weet wat haar klanten willen. Ze verzend niet voor niets haar eigen handgemaakte productie naar o.a. Engeland, Denemarken, Amerika of zelfs Australië. Ben je dus op zoek naar een mooi kraamcadeautje? Of wil je zelf dierbare foto’s op een mooie, originele manier verwerkt hebben op hippe woonaccessoires? Bekijk dan zeker haar website www.woodenblocks.nl of volg haar via Facebook!

 

IMG_7226 IMG_7222 IMG_7237 IMG_7240

 

Related posts