Goei leven bij ’t Goeie leven!

Het is net of we op een camping belanden midden in Zuid-Frankrijk; mensen tevreden voor de tent, lekker temperatuurtje en het gele gras geeft namelijk helemaal hetzelfde gevoel. Lopend naar het terras, worden we vriendelijk verwelkomd door Anke van Esdonk, die samen met haar man Johan, sinds 7 jaar deze prachtige plek beheerd.

We ademen allebei keer diep uit. “Zo. Hallo vakantiegevoel!”, lachen we. Anke begint te glimlachen, “dat is precies wat we zo belangrijk vinden, de sfeer hier moet kloppen”. Nou, dat is zeker zo. Naast de camping, tegenwoordig mét visvijver & zwembad, is er een mooie gelegenheid om lekker te borrelen, eten én zelfs te vergaderen in een speciaal daarvoor gecreëerde ruimte.

“Ja, er is hier heel veel mogelijk. Onze campinggasten zijn niet alleen heel erg welkom, maar zeker ook mensen die gezellig wat komen drinken en eten. Daarbij zijn we altijd op zoek naar de juiste mix. We willen alles hier graag zo puur mogelijk houden, lekker in onze mooie omgeving”, vertelt Anke. Toen ze 7 jaar geleden de kans kregen om via een plan, in samenwerking met de gemeente, een camping te starten, hadden ze nooit durven dromen dat dit het resultaat zou worden.

De camping telt ondertussen 54 staanplaatsen, met daarbij 2 compleet ingerichte safaritenten, retro caravans en tipi tenten. De combinatie van hun achtergrond (Anke is opgeleid aan de hotelschool en Johan is kok) én hun liefde voor eten & drinken, maakt het succes. Je voelt namelijk de gastvrijheid, en proeft de kunst voor het koken met seizoen gerichte producten.

Elk jaar proberen ze iets nieuws toe te voegen aan deze geliefde plek. Maar wel altijd met in het achterhoofd dat het moet passen bij hun concept. Geen grote animatieteams, en ook geen mogelijkheden om een jaar vooruit of vaste plekken te reserveren. “Iedereen moet welkom zijn, en we willen juist het losse sfeertje heel bewust zo  behouden”, legt Anke uit. En dat voelt fijn, midden in alle drukte waar we tegenwoordig in leven.

Zelf ervaren? Ga lekker langs in deze dagen, en houd hun Facebook pagina ook in de gaten voor speciale gelegenheden. Op maandag is er bijvoorbeeld regelmatig “Pop Up Pizza”, met afhaalmogelijkheid. Vanaf half oktober is er te reserveren voor komend campingseizoen & in de winter is deze plek ook gewoon geopend!

Related posts