HANDMADE HOUT

Als je meerdere dingen graag goed wilt doen, moet je soms keuzes maken. Marleen stond meer dan 20 jaar voor de klas, waar ze onlangs met een lach & een traan afscheid nam. Geen tijd meer om achterom te kijken, Marleen gaat nu volledig voor haar eigen bedrijf Handmade Hout!

“Sommige periodes in je leven is het even nodig om de boel weer op een rijtje te krijgen. Voor mij is creatief bezig zijn dan een goede oplossing. Eind 2016 pakte ik een houtbrander, na het overlijden van mijn vader die enorm van hout hield, uit de kast en kwam tot de ontdekking dat dat enorm ontspannend kan zijn”, begint Marleen mooi te vertellen.

Ze brandde voornamelijk teksten op (borrel)planken, gaf die aan familie en vrienden cadeau en vanuit deze ‘ontspanning’ ontstond eigenlijk vanzelf Handmade Hout. “Alle vrienden hadden wel een plank op een gegeven moment, maar vrienden van vrienden begonnen ook ernaar te vragen. Ik was zo verbaasd, heb altijd gedacht dat mensen dit zelf ook zouden doen”. Dankzij Jeffrey, haar partner, volgde er een professionele webshop en amper een jaar later vallen de aanvragen binnen!

Marleen houdt zich niet alleen bezig met het verkopen van haar producten (welke ze allemaal nog steeds volledig zelf maakt!). Ze verbouwden daarnaast ook een ruimte bij het huis om workshops te geven. Tijdens deze workshops kunnen mensen het houtbranden een keertje uitproberen; dit is echt een vakmanschap. Leuk weetje, ze geeft deze workshops ook op locatie in combinatie met een lekkere lunch of diner (bijvoorbeeld in samenwerking met de Helden van Kien of Miss Hyacinth). Altijd leuk voor een uitje met vriendinnen of collega’s!

Marleen is vrolijk, en doet iets waar ze echt goed in is. De planken zijn een cadeautje om te krijgen of om weg te geven. Ook haar nieuwste product is een slimme verrijking voor haar assortiment, namelijk het branden op leren armbanden. “Ik kreeg een aanvraag binnen of ik voor een meisje een hippe armband kon maken, met aan de binnenkant een noodnummer gebrand. Zij heeft namelijk diabetes en was op zoek naar iets wat toch leuk is om te dragen. Deze armband heb ik met liefde en plezier voor haar gemaakt; haar enthousiaste reactie én daaruit volgende bestellingen, bevestigen voor mij dat ik een juiste keuze heb gemaakt om Handmade Hout nog verder uit te gaan breiden”.

Spannend vind ze het zeker, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed moet komen. Bekijk haar mooie site via www.handmadehout.nl en neem gerust contact met haar op voor het boeken van een workshop of bijzonder product.

Related posts