Dit is Marianne van Erp, sport- & prestatiepsychologe!

“Mijn bedrijf heet Marianne van Erp, want dat ben ik.” En dat is précies wat haar perfect omschrijft. Marianne is 33 jaar en sinds 6 jaar zelfstandig ondernemer als sport- en prestatiepsychologe. Een niet dagelijkse job, ontstaan uit een gezonde portie ambitie en doorzettingsvermogen.

Na haar VWO opleiding, met een profiel dat niet aansloot bij masters in de sportrichting, startte ze met een andere keuze dan haar eerste voorkeur. Dat was wel een gouden toevalstreffer. Het psychologische aspect wat in haar opleiding nu meer naar voren kwam, was juist iets wat haar enorm triggerde op dat moment.

 

Waarom bibber ik voor een prestatie? Waarom lukt het me niet te presteren voor een wedstrijd, en wel op een training? Een aantal voorbeelden van kwesties die Marianne behandeld. “Wat een taboe was toen ik begon, is nu al iets meer geaccepteerd. Maar nog steeds heerst er de gedachte dat je serieuze problemen moet hebben om contact op te nemen met een sportpsycholoog. Binnen clubs en verenigingen is de aanwezigheid van een sportpsycholoog nog niet zo vanzelfsprekend als de aanwezigheid van fysiotherapeuten en diëtisten.”

Jammer. Met haar nieuwe manier van werken, combineert Marianne namelijk praktische oefeningen met het onder ogen komen van gevoelens die er mogen zijn. “We kunnen onze gedachten en gevoel niet controleren, we kunnen beter accepteren dat ze er kunnen zijn en leren hoe we daarmee om kunnen gaan”.

Niet alleen op sportief vlak coacht ze mensen. In haar werk heeft Marianne gezien dat ook buiten de sport mensen te maken krijgen met tegenslag, omgaan met druk, succes twijfels en verwachtingen. Dus ook op de werkvloer kan Marianne adviezen geven als je even vastloopt. Dit gebeurt zowel op individueel als op teamniveau, waarbij de focus ligt op  wat jezelf in een bepaalde situatie kunt doen. Als diegene op langdurig termijn baat bij haar coaching heeft, is haar doel bereikt. “Duurzaam en preventief met verzuim omgaan, is heel belangrijk, zowel voor werkgever als werknemer”, aldus Marianne.

Iemand die weet hoe hectisch het leven soms kan zijn; met een eigen onderneming, dochtertje én verbouwing. Marianne weet waar ze mee bezig is en geeft graag antwoord op jouw vragen, voor meer info: www.mariannevanerp.nl.

Related posts