Een eigen kledinglabel op je 28ste, ontmoet Jody van Kiekebroek!

In de auto onderweg naar Schijndel, zeggen we het nog tegen elkaar: zo benieuwd naar het verhaal van Jody. Zij heeft namelijk een eigen kinderkledinglabel, volledig zelf opgebouwd. We zien regelmatig nieuwe collecties voorbij schieten op social media, maar spraken elkaar eigenlijk nog nooit eerder hierover. Hoogste tijd dus!

We stappen binnen in de Glazen Boerderij, midden op de markt van Schijndel. Daar huurt Jody sinds een aantal maanden een ruimte, waar ze haar kantoor en atelier vanuit runt. “Haha, ja dat had ik 4,5 jaar geleden niet durven denken. Ik start binnenkort met het samenwerken van een 3e coupeuse!”. Wow. Even voor  jullie; we spreken vandaag met Jody van de Wetering, eigenaresse van kledinglabel Kiekebroek en pas 28 jaar oud.

Jody heeft het van geen vreemde: haar moeder is zelf ook opgeleid tot coupeuse, dus ze kreeg het eigenlijk vanuit huis al mee. Toen haar zoontje Senn werd geboren, ging ze op zoek naar passende kleding, die ze eigenlijk niet kon vinden. De oplossing werd zelf maken! Na het zien van deze kledingstukken binnen haar omgeving, kreeg ze steeds meer verzoekjes of ze dat ook voor anderen kon maken. “Ja, en toen ging het balletje rollen… Je deelt het op social media, en ik rolde er letterlijk zo in”.

Toch stopte Jody 1,5 jaar geleden. “Het is echt ontzettend veel werk. Alles is handgemaakt, toen nog allemaal door mijzelf. Ook beheer ik zelf mijn webshop, bepaal ik zelf mijn content op social media en heb ik natuurlijk ook nog de administratie.” Dit, samen met de geboorte van ons 2e kindje Mila, was behoorlijk lastig plannen. 

Jody gaat aan de slag bij een werkgever, maar wordt niet bepaald vergeten. Vanuit haar opgebouwde netwerk op social media, krijgt ze een vraag of ze niet wat items wil maken, om in de concept store van Zoofs, in Boxtel, op te hangen. “Ja, dat had zo moeten zijn. Ik heb die kans gepakt, en ben eigenlijk opnieuw gestart. En toen ging het allemaal nog veel sneller…”. Jody heeft 1,5 jaar later 13 verkooppunten, waarvan binnenkort een nieuwe in Sint-Oedenrode bij Brownies & Downies! Hoe leuk!

“Ik werk nu wel anders. Met meerdere coupeuses, en meer vanuit voorraad. Nog steeds bedenk ik zelf wel alles; daarbij start ik altijd met een vaste basiscollectie, waarbij ik gaandeweg het seizoen nog leuke prints die daarbij aansluiten toe kan voegen. De ontwerpen, de stoffen, alles bepaal ik zelf. Gemiddeld sturen we 70 tot 90 pakketten per maand weg, naast de vaste inkoop voor de winkels”.
Jody vindt het erg belangrijk dat de levertijd zo kort mogelijk wordt; ja, nóg sneller als de 1-3 weken die ze nu heeft. Dit zeker in het speciaal voor de kleinste maatjes, waarbij kindjes vaak maar heel kort in een bepaalde maat zitten, wil ze dit heel bewust niet langer laten oplopen. “Ja, dit is wel een droom die uitkomt. Ik ben elke dag creatief bezig, verkoop eerlijk geproduceerde kleding en wil in de toekomst juist dat directe contact met mijn klanten behouden”.

Verbluft zijn we, dat heb je toch maar even voor elkaar op je 28ste, naast een mooi gezin. Trots mag je zijn, en we gaan zeker je supporten nu je eigen collectie ook in je eigen dorpje hangt, topper! 
En om dat laatste extra te promoten, mogen wij bekend maken dat wanneer je vanaf 10 december een item van Kiekebroek koopt bij Brownies & Downies in de winkel, je een briefje mag inleveren en daarmee kans maakt op een cadeaubon ter waarde van 35 euro!

Related posts