Kimberley van Steenbergen, mindsetcoach

We schuiven aan een gezellig tafeltje bij de Helden van Kien, een leuke locatie voor deze blog afspraak. Aan tafel een vrolijk gezicht, we ontmoeten Kimberley van Steenbergen. Kimberley heeft een eigen bedrijf als mindsetcoach, en daar gaan we komend uur eens even op inzoomen.

“Ik ben 2 jaar geleden voor mezelf begonnen. Deze stap was best een grote switch, aangezien ik een hele goede job had in het bedrijfsleven. Toch bleek alleen die functie, met een aantrekkelijk salaris en allerlei andere fijne bijkomstigheden niet genoeg voor een gelukkig leven. Ik belandde in een burn out, en dankzij die periode, sta ik nu waar ik nu sta”, vertelt Kimberley. Wij zijn nu nog meer nieuwsgierig naar het verhaal achter dit knappe besluit.

Hoe besluit je dan de switch te maken naar een mindsetcoach? Eigenlijk anders gevraagd, wat is een mindsetcoach? “Je kan veel in het leven bereiken, maar daar kun je hard voor werken. Vaak vertelt dat in ‘doen-vormen’, dus bijvoorbeeld carrière stappen maken. Maar in die weg daarnaartoe, is een bewustzijn van jezelf én de keuzes die je kunt maken nog veel belangrijker. Je mindset is dan veel bewuster, wat vaak de sleutel is naar succes, geluk of minder stress”. Je moet dus niet iets doen om iets te bereiken, maar iets zijn.  

Nadat Kimberley zelf in burn out belandde, volgde ze cursussen bij coaches. Niet één, maar tientallen. Eerst vanuit de hulpvraag, later doordat ze geïnteresseerd raakte in het vakgebied. “Ik dacht, dit wil ik ook. Ik communiceer eigenlijk zo al mijn hele leven, het is een gevoel in mij wat ik van nature heb en waarmee ik anderen altijd al heb willen helpen”. Ze besloot te starten als coach en hielp daarna zelf mensen met een burn out of andere stressverschijnselen.

Het mooie daarbij is, dat ze na een tijdje merkte dat ze ook hierin vast ging lopen. “Ik durf te zeggen dat ik mensen binnen 4 à 5 gesprekken van een burn out af kan helpen. Het zijn vaak inzichten die men nodig heeft op 5 hoofdgebieden, namelijk je relatie, je werk, tijdsdruk, financiën of gezondheid. Nadat hierin bepaalde kwartjes zijn gevallen, herstellen de meeste mensen snel”. Maar dan, licht Kimberley toe, volgen vaak grotere stappen. Een nieuwe baan, een nieuwe relatie, en dan kom je erachter dat je persoonlijke- en of businessgroei nooit stopt.

“Stel je besluit te starten als zelfstandig ondernemer. Met mijn trainingen kan ik iemand helpen om zich te blijven ontwikkelen, daarom ben ik een mindsetcoach voor businessgroei. Je persoonlijke groei gaat immers altijd samen met je businessgroei. Daarnaast kan ik ook mensen in hun persoonlijkheid helpen door gesprekken aan te gaan op eerdere genoemde hoofdgebieden, om als persoon bewust te blijven waar je tegenaan loopt en je in kan blijven ontwikkelen”. Dat is slim, maar hoe vinden deze gesprekken dan plaats?

Kimberley vertelt dat ze bewust geen eigen praktijk heeft aan huis. Ze werkt veelal voor bedrijven op locatie, of online. En dat houdt onze aandacht vast. Online?  “Ja zeker, je kunt bij mij een jaarabonnement afsluiten en dan krijg je toegang tot ontzettend veel cursussen, vlogs en andere informatie om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast ga ik één keer per week live in een besloten Facebook groep, waarin ik bepaalde onderwerpen uitlicht”.  Wauw, dat is makkelijk.

Er is altijd iemand verder dan jij, maar je moet gewoon ergens beginnen, vertelt ze mooi. Dat geeft indirect aan dat ze ook wel even spannend heeft gevonden om de stap online te maken. Maar wat is dat juist sterk onderscheidend, en voor vele mensen een fijne instap tot hulp. “Vaak zie je dat na een aantal online sessies, er wel een combinatie ontstaat naar een 1-op-1 coach gesprek. En dat is zeker ook mogelijk. Ik probeer zo voor iedereen het zo toegankelijk mogelijk te maken om je droomleven te leiden”. En dat is top, vernieuwend en zéker inspirerend!

Wil je kennis maken met de coaching van Kimberley, volg dan haar gratis online training op de website;

www.kimberleyvansteenbergen.nl

Related posts