Koken in Stijl slaat nieuwe weg in!

We komen aan op een heel mooi plekje in Sint-Oedenrode, bij de Knoptoren. Daar worden we vriendelijk ontvangen door Franca, eigenaresse van kookstudio Koken in Stijl. Zij begeleidt ons naar de enorme keuken, waar we gezellig plaatsnemen aan tafel.

Franca is bezig met ingrediënten voor het bereiden van een heerlijke marinade voor de  zalm. “Ja dames, ik ben ondertussen nog even bezig voor morgen. Dan mag ik weer een leuke groep ontvangen in de kookstudio”. Dit is wat Franca doet, al sinds 2009 om precies te zijn. Al 10 jaar lang ontvangt ze groepen vrienden, collega’s en families om bij haar te koken in de studio aan huis. En aansluitend natuurlijk, te laten genieten van het diner in de mooie, intieme ruimte naast de keuken.

Dat dit een succes is, hoeven we eigenlijk niet te benoemen. Lieke kan dit bevestigen uit haar eigen ervaring, waarin ze twee keer les kreeg van Franca zelf. Vanaf de start is het eigenlijk als een lopend vuurtje gegaan. “Ik kook, denk ik, op een professionele, intieme manier en dat is waar mensen graag voor terugkomen”. En die mensen komen niet alleen uit Sint-Oedenrode, maar uit heel de omgeving, van Eindhoven tot Boxtel.

Foto credits naar Kim Vulders Fotografie


Maar, we zijn bij Franca aangeschoven om te praten over haar nieuwe concept. En dan zie je meteen haar ogen gaan glinsteren “Ja, De Proefplank, zo gaan we het noemen. Ik ga luxe borrelplanken, opgemaakt met exclusieve koude hapjes presenteren. Hierbij heb ik gekozen voor de Aziatische, Mediterrane keuken en een vegetarische variant daarvan. Ambachtelijk gemaakte hapjes en gerechtjes met rijke smaken. Dit wordt zeker weer een uitdaging voor mij, want ik wil graag dezelfde kwaliteit, intimiteit en professionaliteit uit gaan stralen als binnen Koken in Stijl”. 

Franca is altijd met voeding en het bereiden van (h)eerlijk eten bezig. Zelf noemt ze het zo mooi, ‘passie zit niet in een potje’.  De kracht van Franca zit in de smaak en kwaliteit van de producten en wordt mooi gepresenteerd op mooie schalen en stoere planken. Ze blijft naast De Proefplank ook open staan voor andere maatwerk aanvragen, zoals bijvoorbeeld een warme aanvulling bij de planken.

Foto credits naar Kim Vulders fotografie

Daarnaast is Franca steeds vaker  ‘kok aan huis’. Ze bereidt dan een volledig diner voor groepen. Franca komt natuurlijk dan graag vooraf kennis maken om daarna alles uit te werken, en ten slotte het diner volledig te bereiden op locatie, bij mensen thuis. “Dit is zo mooi om te doen. Dit heb ik al vaak mogen doen bij feestelijke gelegenheden, maar ook bij verdrietige, zoals bij het nemen van afscheid van dierbaren. Het mooiste compliment wat je kunt krijgen als mensen je toelaten bij zo’n persoonlijke omstandigheden.”

Haar mooie, nieuwe website is online, www.deproefplank.nl. Hierop kun je alle informatie vinden over deze nieuwe uitdaging, van prijzen tot haar contactgegevens. Franca blijft alles helemaal zelf bedenken én bereiden, om het op locatie bij klanten af te leveren en hen te ontzorgen in de aanloop naar een zakelijk evenement of bijzonder feestje. En die hapjes, maken jouw feestje alleen al een feestje… En om jullie letterlijk te laten proeven hoe goed Franca’s kookkunsten zijn, kunnen jullie meedoen aan een winactie. Later hier meer over via onze social media!

Related posts