LB Trial Academy: een nieuwe focus!


Waar je mee omgaat, raak je mee besmet. Dat geldt voor Luc Branten zeker. Hij is naast topsporter ook werkzaam in een bijzondere sport: trial rijden. Net zoals zijn opa en vader. Zij waren ook actief in deze sport en lieten Luc op jonge leeftijd al kennismaken. En dat was een schot in de roos!


Eerste motor
“Ja, ik was drie jaar toen ik kon fietsen zonder zijwieltjes. Kort daarna kreeg ik mijn eerste motor”, lacht Luc. Hij is 27 jaar, woont in Sint-Oedenrode en heeft tijd vrijgemaakt in zijn drukke schema om even met ons aan tafel te zitten. Luc is letterlijk opgegroeid met trial rijden, tijd om meer van te weten.

LB Trial Academy
Zijn bedrijf ‘Luc Branten Trial Academy’ heeft hij opgericht in 2015. Luc is ‘rijderscoach’, geeft training en verzorgt demo’s. Daarnaast rijdt hij zelf ook mee in de Nederlandse competitie. Een volle agenda dus, maar wel gevuld met zijn allergrootste hobby. Luc heeft het geluk dat hij van zijn passie zijn werk heeft gemaakt. 

“Ik ben van 2015 tot 2020 werkzaam geweest als rijderscoach. Dan coach je een motorrijder voor, tijdens en na de wedstrijden.” In de trial sport gaat het grotendeels om beheersing en kracht. Het is absoluut iets anders dan bijvoorbeeld motorcross. Tijdens een wedstrijd voer je in meerdere rondes verschillende proeven met obstakels uit. En daar is Luc goed in: hij werd meerdere malen Nederlands kampioen. 

Focus
Na 6 jaar besluit Luc te stoppen als rijderscoach op internationaal gebied. Het reizen in combinatie met zijn bedrijf én zijn eigen trainingen, is niet langer te combineren. Hij gaat focus leggen op de LB Trial Academy. Luc coacht en traint jongere rijders. Dit doet hij op diverse locaties, zodat je op verschillende banen binnen Nederland ervaring op kan bouwen. 

“Het is een tijdrovende, kostbare hobby. Als ik iemand ga begeleiden doe ik dat met hart en ziel, maar ik vraag daar ook voldoende inzet voor terug. Alleen samen kunnen we het meeste plezier beleven aan deze sport. Dat vind ik ook meteen het allerbelangrijkste: niet de uiteindelijke resultaten, maar de juiste motivatie van een rijder,” vertelt Luc. Als hij iemand ziet groeien in het uitoefenen van deze sport, dan heeft Luc zijn doel behaald. 

Toekomst
Met deze nieuwe focus binnen zijn bedrijf wil Luc in de toekomst meer langs de zijlijn staan, met nieuw, jong talent onder zijn vleugels. Luc licht toe: “In die rol zie ik veel toegevoegde waarde. Ik kan mijn ervaring hierin goed toepassen.” Zijn uiteindelijke droom om met een eigen team Europese wedstrijden te rijden, past goed bij zijn missie.

Luc is iemand die veel betekent voor deze speciale tak in de sportwereld. Vanuit een gezonde dosis ambitie wil hij grootse doelen behalen. Wij weten zeker dat het met een trainer als Luc mogelijk is deze bijzondere en uitdagende sport goed onder de knie te krijgen. Meer informatie over Luc en zijn activiteiten lees je via www.lucbranten.com of op social media.

Related posts