Luchtige caramel appel cake

Zin om iets heeel lekkers te bakken? Probeer dit recept dan eens uit!

 

Wat heb je nodig?IMG_5805
Voor de taart:
• 175 g zachte boter, plus extra voor het invetten
• 150 g kristalsuiker
• 4 grote eieren, licht geklopt
• 200 g bakmeel
• 1 theelepel vanille-extract
• 150 g gemalen amandelen
• 1 theelepel bakpoeder
• 3 grote appels (ongeveer 400 g), geschild, zonder klokhuis en in dunne plakjes

Voor de toffee saus:
• 100 g boter
• 100g licht rietsuiker
• 150 ml slagroom

 

 

How to bake?

1 Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
2 Vet de bodem van de cakevorm in.
3 Maak eerst de toffee saus door het smelten van alle ingrediënten in een pan op laag vuur. Goed door roeren en laten borrelen tot alles goudbruin is, ongeveer 2 minuten. Zet opzij om af te koelen.
4 Doe de boter en suiker in de kom van een elektrische mixer en room samen tot een glad beslag.
5 Voeg geleidelijk de losgeklopte eieren, voeg een grote lepel bloem na elke ei aan het mengsel toe om stremmen te stoppen.
6 Zodra de eieren worden gecombineerd, voeg het vanille-extract toe, voeg dan de rest van de bloem, gemalen amandelen en bakpoeder.
7 Giet de helft van het mengsel in de cake vorm en verspreid in een gelijkmatige laag.
8 Leg de helft van de appelschijfjes in een gewervelde laag, schep dan de helft van de toffee saus erover. Herhaal dit met het resterende cakebeslag, appels en toffee saus (laat een beetje van toffee saus voor de garnering, als je genoeg hebt).
9 Bak in de oven gedurende 1 uur / 1 uur en 10 minuten (controleren op gaarheid met een spies na 1 uur).
10 De taart zal open gaan staan tijdens het bakken en kan ook druppelen over de rand. Plaats dus een folie eronder om de toffee druppels op te vangen.
11 Haal de taart uit de oven en laat afkoelen in het blik gedurende ten minste 45 minuten vóór het aanvallen.
12 Besprenkel met toffee saus en serveer warm met ijs of lekkere kop thee!

Enjoy!

 

Related posts