We stappen binnen en maken kennis met Manon Hazenberg. Manon runt haar eigen bedrijf, onder de naam “Plan M”. Ze heeft een toffe ruimte midden in het centrum van Sint-Oedenrode. Daar bij die uitnodigende, knalgele stoeltjes voor de deur. Manon is vrolijk en geeft ons een energiek welkom. He ho, let’s go!
We starten meteen met de foto. Dat is zo geregeld. Gelukkig is het in de deze dagen weer wat langer licht, en staat Manon ontspannen voor de camera. We lopen door. “Ja, yes! Ik heb er echt zin”, lacht Manon. Wij ook. Manon is geen ‘echte’ Rooise, maar afkomstig uit Liempde. Toch is ze voor velen een bekend gezicht hier. “Dat komt natuurlijk door mijn lessen bij Healthcity, en mijn voormalig werk als fysiotherapeut”.
Switch
Yes, je hoort het goed: voormalig werk. Afgelopen jaar maakt Manon een enorme switch. Maar laten we bij het begin beginnen. Manon was als klein meisje altijd al met sport bezig. “Ik heb echt allerlei sporten gedaan; van hockey, tennis tot voetbal. Gym was natuurlijk mijn lievelingsvak, daar keek ik heel de week naar uit”, glimlacht Manon. Ze volgt op latere leeftijd de CIOS opleiding en komt bij Healthcity terecht voor haar stage. “Die opleiding rondde ik gemakkelijk af. Juist omdat ik ben gaan doen waar ik altijd al passie voor had, denk ik. Ik was alleen nog niet uitgeleerd, en startte daarom met de opleiding fysiotherapie”.
Ook dit fixt Manon. Ze begint daarna aan haar werkende leven bij TotalFysio in Sint-Oedenrode. Dit heeft ze altijd met veel plezier gedaan. “Toch begon ik mezelf wel af te vragen of sommige klachten niet anders behandeld kunnen worden. Inzoomen op de oorzaak kan leiden tot minder terugkerende blessureleed. Dit gaat natuurlijk niet in alle gevallen op, maar wel bij een groot gedeelte”, vertelt ze. Dit gevoel werd versterkt door Manon haar eigen ervaringen. Naast haar werk als fysiotherapeut, bouwt ze in deze periode haar eigen bedrijf op waarin ze mensen begeleidt met trainings- en voedingsplannen. Hiermee boekten mensen vooruitgang, maar werd niet altijd de oorzaak van het ‘probleem’ aangepakt.
Andere mindset
Manon besluit zichzelf hierin te gaan verdiepen. Ze start met het lezen over mindset, hormonen en ons (onderbewuste) brein. Een enorme trigger in de juiste richting, ook voor haarzelf. Manon liep zelf ook tegen een denkbeeldige muur aan. “Tja, en die was kei hard. Ik was altijd aan het werk, of aan het trainen. Alles om maar niet echt te hoeven voelen besef ik me nu”, deelt ze ons. Manon besluit tijdens deze zoektocht, ook anders naar zichzelf te kijken. Ze zegt haar baan als fysiotherapeut op. Het roer om. Manon is overtuigd dat haar nieuwe zicht op gezond leven ook haarzelf kan helpen. Ze start met het werken bij revalidatiecentrum Blixembosch, waar ze meerdere studies volgt in deze richting. Uiteindelijk voert ze deze switch niet alleen door in haar eigen leven, maar ook in haar eigen bedrijf.
“Ik werk sinds kort met nieuwe methodes om mensen te helpen. Mijn intentie blijft dus hetzelfde, mensen helpen. Alleen niet meer alleen met voeding- en trainingsplannen, maar ook via nieuwe methodes. Een groot gedeelte daarvan is IEMT”, vertelt Manon. Wij vallen stil. Oké, deze hadden we even niet ingeschat. Wat is dat dan? En waar helpt het bij? Manon lacht, “Ja, het werkt heel eenvoudig. Middels oogbewegingen en het stellen van vragen, kan ik mensen helpen bij heel veel dingen. Angsten voor bijvoorbeeld vliegen of dieren, maar ook afvallen en het telkens weer vervallen in oude patronen”. Het mooie is, de vragen die Manon stelt tijdens zo’n behandeling, kunnen mensen in zichzelf beantwoorden wanneer dit comfortabelere voelt. Manon zit rustig, en straalt heel veel rust uit. Ze geeft ons een aantal voorbeelden van mensen die écht van hun angst af zijn, voor hoogtevrees of falen. Deze methode maakt contact met het onderbewuste brein van mensen. In dit onderbewuste kun je soms dingen tegenhouden, die je in je bewuste leven belemmeringen opleveren zoals prikkelbaarheid, verdriet of andere gevoelens. Door middel van oogbewegingen zal de lading van emotie(s) af gaan en ga je merken dat deze verdwijnen.
Mensen blijven helpen
Wat mooi. En wat een andere wending krijgt dit gesprek. We praten nog verder over alle andere dingen die ze binnen haar bedrijf blijft doen. Bijvoorbeeld haar eigen (online!) programma, op haar eigen platform waar je in 9 weken 9 modules kan volgen. Hierbij leer je hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren en richt je je specifiek op het herstellen van je hormoonbalans.
Afsluitend vragen we Manon ook naar haar eigen droom. Ze lacht weer zo mooi, “ik blijf mijn eigen werk altijd in combinatie doen met werken in een team, dat heb ik nodig. Maar ik hoop wel zoveel mogelijk mensen te helpen, om met hun te kijken naar wat zij nu écht willen en hoe we daar kunnen komen.”. Mooi hoor, via je onderbewuste naar een bewuster leven. Thanks voor dit mooie gesprek, Manon!