Natuurlijk! Sint-Oedenrode

Met een drukbezochte kermis & het prachtige evenement “Samenloop voor Hoop” vers in het geheugen, kunnen we wel zeggen dat Sint-Oedenrode een dorp is wat bruist. En juist dát is wat de organisatie van Natuurlijk! Sint-Oedenrode wil behouden, misschien zelfs wel wil uitbreiden…

Wij spraken met een afvaardiging van het (nieuwe) bestuur van N!SO, namelijk Maud van de Laar, Bram Seegers en Ralf Dirven. “Eigenlijk hopen we met N!SO een verbindende factor te worden tussen allerlei evenementen, dorpsraden en verenigingen”, vertelt Maud. Wanneer een bepaalde organisatie een plan heeft geschreven voor het gebruik van geluid & licht op de
Markt bijvoorbeeld, hoeft een ander dat niet opnieuw uit te werken; maar hierin zouden wij de link kunnen zijn. Dit is een klein voorbeeldje, waarbij toegelicht wordt dat N!SO nog echt in de kinderschoenen staat. “We zijn erg enthousiast en hebben veel onderwerpen waar we mee aan de slag willen. Hierin zijn we nu op zoek welke volgorde we moeten gaan aanhouden”, licht Ralf toe.

Goed initiatief, denken wij zo. Het is ten slotte ons allen belang dat “ons Mooie Rooi” over 10 jaar nog net zo schittert als nu. Daarom hopen wij dat het nieuwste evenement op de agenda, “Pruuf ’t Sund”, ook weer voor voldoende animo mag rekenen. Op 30 september kan iedereen, jong & oud, zich inschrijven voor een 3-gangen lunch midden in het centrum van Sint-Oedenrode. Belangrijk detail is, dat de volledige lunch wordt bereidt met producten die anders in de vuilnisbak zouden verdwijnen. “Dit is een hele mooie uitdaging, waarin we met meerdere collega’s gaan samen werken voor een top resultaat”, aldus Ralf.

Ook zal er tijdens de lunch genoeg vermaak zijn. “We gaan met meer dan 10 deelnemende winkels ‘een mobiele modeshow’ opvoeren, en we zijn natuurlijk allemaal geopend op deze koopzondag”, legt Bram uit. Zo kun je dus op een wel erg smakelijke manier de nieuwste wintercollecties bekijken & gelijk inslaan!

Ga jij ook? Bestel dan een ticket via deze link (https://www.eventbrite.nl/e/tickets-pruuf-t-sund-49942428147) & volg ze voor de laatste nieuwtjes op Facebook én Instagram. Aanvang van de lunch is 13:00 uur & de locatie wordt later definitief bekend gemaakt. Tot slot mogen we 2 vrijkaarten weggeven.

Hoe kun je deze winnen? Het tegengaan van voedselverspilling begint vooral bij jezelf: als consument ben je de belangrijkste speler in de voedselketen. Bedenk daarom een manier waarop jij voedselverspilling kunt tegengaan en maak kans op twee vrijkaarten voor ‘Pruuf ’t Sund’! Stuur jouw antwoord naar localtwentyfive@gmail.com voor 20 september & beschrijf in maximaal 100 woorden hoe jij een bijdrage kunt leveren tegen voedselverspilling. Bekendmaking zal 25 september via ons bericht krijgen!

Related posts