NOYA NOIR

Een beetje herkenbaar beeld voor ons, als we spreken met Megan en Dan Jing. Twee dikke vriendinnen sinds hun 17e, die naast girltalk ook nog even hun eigen business runnen. NOYA NOIR is namelijk hun onderneming, ontstaan als hobby, waarin ze in één jaar tijd behoorlijk bekend mee zijn geworden.

Lang hebben ze gebrainstormd voor het perfecte item; zonder een mode-opleiding was kleding ontwerpen geen handige optie.  De zoektocht naar een uniek en opvallend mode-item  werd verder doorgezet. Zij hadden een aantal criteria voor het item: de klassieke & tijdloze uitstraling was een pré en functionaliteit daarbij was een must.

Met hun liefde voor reizen en festivals ontdekten ze dat een tas, waar alles in past en je handen daardoor lekker vrij hebt, niet alleen functioneel kan zijn; maar met ‘n goed ontwerp ook zeker modieus. Yes, en daar ontstond NOYA NOIR! Zonder plan, maar met een gezonde dosis motivatie, werkten ze hun droom steeds verder uit. Dan Jing skypete in 2016, tijdens haar stage in Australië, dagelijks met Megan over de vorderingen; nog steeds als hobby.

In april 2017 werd NOYA NOIR gelanceerd voor de buitenwereld. ‘NOYA’ betekent ‘mooi ornament’ in het Arabisch en ‘NOIR’ betekent ‘zwart’ in het Frans. Volgens hen is zwart is een kleur die te vinden is in de garderobe van elke vrouw. Het is een klassieke en elegante kleur, maar ook een stoere en casual kleur, en daarom passend voor elke vrouw op de wereld; precies zoals hun merk NOYA NOIR.

Megan en Dan Jing hebben de traditionele heuptassen een vernieuwende uitstraling gegeven en een ‘mooi ornament’ ontworpen dat elke outfit afmaakt én ontzettend functioneel is. Inmiddels zijn ze 2 collecties verder en verkopen ze door heel Nederland (en verder!) via hun eigen webshop. Ze hebben veel energie gestopt in de weg daar naar toe: het logo, de website, social media, maar ook de collectie zelf; alles is zelf bedacht en ontworpen.

Is alles alleen maar zo succesvol verlopen dan? Nee, natuurlijk niet. Beide meiden werken (meer dan) fulltime naast NOYA NOIR. Iets wat afgelopen oktober hun ook liet nadenken of deze hobby nog  langer was te combineren met de volle agenda’s. Het antwoord was gelukkig “ja”, want eind deze maand wordt de nieuwe collectie gelanceerd!

Ze worden opgepikt door de grotere bladen en influencers in ons land. Ook openen ze in Amsterdam hun eerste pop-up store op 26 tot en met 29 maart Hun droom om een eigen label te starten, en NOYA NOIR te vestigen als merk in de mode wereld wordt stukje bij beetje werkelijkheid. Zeker terecht ook, ga zo door meiden, wij zijn zeker fan!

Check de collectie @ http://www.noyanoir.com!

 

Related posts