Dit is Neeltje, het creatieve brein achter Origineeltje!

Doen waar je blij van wordt. Dat is iets wat voor ons heel belangrijk is. Wanneer je mensen ontmoet die dezelfde instelling hebben, word je extra blij. Heel blij. Súper blij. Dat is het gevoel wat we kregen, nadat we spraken met Neeltje Vervoort.

Origineeltje
Neeltje verliet een groot reclamebureau als art-director en volgde haar droom. Ze onderneemt sinds vorig jaar als freelance illustrator. In januari 2020 lanceerde ze haar eigen label, Origineeltje. Passend en pakkend. 

Kort na haar start kwam ze een aantal hobbels tegen, waaronder Corona. Toch weet ze ondertussen als geen ander wat ze wil, hoe ze het wil en hoe dit in de toekomst zich zal ontwikkelen. Tja, dat maakt ons alleen maar nieuwsgieriger. Tijd om door te vragen. 

Meer kleur en fantasie
Een tikkeltje chaotisch kan ze overkomen, maar wanneer ze over haar vak en eigen werk praat is ze heel duidelijk. Neeltje maakt prachtige illustraties, die vrolijk en kinderlijk overkomen. “Ja, dat is super bewust. Ik vind het fantastisch hoe kinderen naar de wereld kijken. Dat gun ik iedereen: iets meer kleur en fantasie in het leven”.   

Alle paperart illustraties maakt ze zelf op een geheel eigen wijze: van gerecycled papier maakt ze een eerste ontwerp, wat ze vervolgens schildert en eventueel nabewerkt op de computer. 

Nieuwe inspiratie
Haar inspiratie haalt ze, bijna vanzelfsprekend, grotendeels uit haar eigen kinderen. “Ik vind het prachtig als ze lekker buiten spelen, vies worden en lekker op avontuur gaan. Wat zij dan meemaken, geeft mij nieuwe inzichten.”. 

Daarbij let Neeltje niet op trends. “Ik deed dat wel in het begin, in alle eerlijkheid. Maar ik ben erachter gekomen dat wanneer ik echt maak wat bij mij past, dat de stijl heeft waar ik achter sta op de lange termijn. En gelukkig zijn er genoeg mensen die van mijn stijl houden! Daar doe ik het uiteindelijk voor, dat is mijn doelgroep.”

Neeltje’s illustraties groeien met de week. Ze is gestart met het ontwerpen van eigenzinnige dino’s en ondertussen zijn er al een heleboel andere dieren bijgekomen. Allemaal met een eigen naam: een echte familie dus, die hard aan het groeien is. 

Eigen producten 
Deze prachtige illustraties verwerkt Neeltje ook in producten, die zo duurzaam mogelijk worden bedacht én gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een behang of poster met een passend boek erbij. Een zogenaamd zoek-boek. Op dat behang ben je letterlijk nooit uitgekeken, elke keer ontdek je weer iets nieuws. Ook worden haar illustraties gebruikt in zomerverhalen van Blink, “De Engerds en een school voor spinnen”.  

Doen waar je blij van wordt!
Neeltje lacht hardop, “Tja, het is eigenlijk zo simpel: waar krijg je energie van? Doe dat dan gewoon! Dat enthousiasme zie je altijd terug in je werk, of het nu creatief is of juist helemaal niet. Je moet durven investeren en durven dromen: dan gebeuren er mooie dingen.” We zijn het erover eens dat dit niet met ‘geluk hebben’ te maken heeft. Ga los, vraag je soms af wat je toevoegt hier op deze aardbol en doe wat jij denkt waar je over 5(0) jaar tevreden op terug kan kijken. Mooi gesprek, mooie ondernemer. 

Meer te vinden over Origineeltje & haar producten: 
www.origineeltje.nl & www.storywalls.nl

Related posts