Pleuni van der Pas, fotografe

Wij houden ervan; jonge, gedreven ondernemers die een spannende keuze niet uit de weg gaan. Daarom werden wij ook heel blij van onze laatste samenwerking met Pleuni van der Pas, zelfstandig ondernemer als fotografe.

Pleuni zit vrolijk bij ons aan tafel. Door allerlei redenen is onze afspraak een aantal keer verschoven, op ons verzoek. “Vandaag gaan we knallen, eindelijk!”, roept Pleuni. We gaan namelijk nieuwe foto’s maken voor onze site & social media. Deze resultaten ga je de komende tijd voorbij zien komen via onze kanalen. Maar voordat we van start gaan met het maken van de foto’s, vragen we eerst Pleuni eens wat meer te vertellen over haarzelf.

“Ik ben natuurlijk afgestuurd bij een hele goede begeleider”, grapt ze. Pleuni heeft een opleiding gevolgd voor fotografie, en is afgestuurd bij Shoeby, destijds onder begeleiding van Noortje. Intussen kreeg ze steeds meer aanvragen voor uiteenlopende fotoshoots, van portretfotografie tot newborn shoots. In 2017 besluit ze zichzelf in te schrijven bij de KvK, en begint haar eigen bedrijf.

 “Ik werkte afgelopen 1,5 jaar in dienst voor Zibber. Daar deed ik de fotografie van vastgoed, voor verschillende makelaars in de regio). Ik werkte daar 24 uur, en toen ik een aanbod kreeg voor meer uur, ging ik nadenken”, vertelt Pleuni. Ze koos ervoor om niet de zekerheid van een contract aan te gaan; maar juist de stap naar zelfstandige te maken die haar creativiteit ook goed doet. Op freelance basis werkt ze daarbij nog steeds voor Zibber.

Pleuni haar foto’s zijn zeker herkenbaar door een bepaalde stijl. Ze wordt ver vooruit geboekt voor bruiloften, en dat is ook juist hetgeen waar ze heel blij van wordt. “Het is en blijft zo’n compliment als mensen uiteindelijk kiezen om jou te betrekken bij zo’n intieme dag. Daar ben ik wel heel trots op”. Bruiloften zijn vaak op een externe locatie, maar Pleuni heeft ook een eigen studio waarin ze shoots organiseert. Toch merkt Pleuni dat de meeste boekingen voor bruiloften zijn. “Natuurlijk werk ik ook graag met bijvoorbeeld pasgeboren baby’tjes, maar ik merk dat ik de meeste energie krijg van een bruiloft.” Ze bewerkt de foto’s allemaal na, en merkt regelmatig dat bij het overhandigen van een trouwalbum er hier en daar weer een traan wordt weg gepinkt. “En dat is uiteindelijk waar je het voor doet, toch? Zo worden herinneringen echt blijvend!”, glimlacht ze.

Naast haar eigen stijl, is Pleuni heel relaxed in omgang. “Ik doe eigenlijk alles op mijn gevoel, en probeer daarbij dicht bij mezelf te blijven”. Als ze een aanvraag krijgt, die niet zo aansluit bij haar, dan wijst ze die ook vriendelijk af. “Dat is, denk ik, ook heel belangrijk. Alleen opdrachten aannemen, waarbij het van twee kanten klikt. Zeker omdat niet iedereen heel graag voor de camera staat, probeer ik wel altijd op zoek te zijn naar een goede sfeer”.

En dat laatste kunnen wij inmiddels uit ervaring bevestigen. Het is hélemaal niet ongemakkelijk meer om voor de camera te staan, als Pleuni je bijstaat met haar eigenzinnige, nuchtere humor. Dankjewel voor deze fijne samenwerking Pleuni, we zijn super blij met de resultaten! Bekijk meer foto’s van haar via www.pleunivanderpas.com of volg haar via Instagram.

Related posts