Een gesprek dat letterlijk naar meer smaakt: maak kennis met Pliens Foodclub!


Jonge ondernemers. Daar ligt toch wel onze focus. En dat je dan in aanraking komt met mensen, die barsten van de positieve energie, dat is keer op keer genieten. Ingrid van Rijen gaf ons ook dat enthousiaste gevoel, zij is de oprichter van Plien’s Foodclub. We spraken met haar af op de mooie locatie, De Helden van Kien.

Ingrid ontvangt ons gepast, met een stukje eigengemaakte bananenbrood. Dat smaakt -letterlijk- naar meer! Ze is van huis uit marketeer, en besloot twee jaar geleden te starten met Plien’s Lunch. Een doordacht concept, waarbij ze lunches leverde op basisscholen voor kids met een continue rooster. Niet zomaar een doorsnee lunch, maar gezond, verantwoord en bereid met verse ingrediënten.

Een aantal maanden geleden besloot ze zich verder te richten op de vragen van ouders die ze met enige regelmaat al kreeg. Daarvoor startte ze met de Plien’s Foodclub, waarbij op social media Plientje haar alter ego is. Plientje deelt regelmatig leuke tips, die een bepaald bewustzijn creëren bij haar volgers. “Laatst postte ik een foto van een boterham met pasta, met daarnaast een boterham met een enorme spek afgebeeld. Precies die twee boterhammen bevatten namelijk dezelfde hoeveelheid suiker, en dat is soms best even vreemd als je het zo bekijkt”, licht Ingrid ons toe.

Plientje heeft nu een gratis E-book, met tips om gezondere keuzes te maken. Uiteraard niet alleen voor ouders, maar voor iedereen die het belangrijk vindt om voedzamer te eten. “Het is tegenwoordig ook niet gemakkelijk om de juiste keuzes te maken. Je weet misschien best dat je moet letten op de hoeveelheid verzadigd vet en suikers, maar het is bijvoorbeeld ook enorm belangrijk dat we ons ervan bewust zijn hoeveel zout je per dag binnen krijgt” .

Met Plien’s Foodclub leer je op een leuke manier over no-nonsense voeding, die gemakkelijk te bereiden is. Ze doet bewust niet mee aan zogenaamde voedingshypes en diëten, zoals bijvoorbeeld koolhydraatarm eten. Haar doel is juist om mensen te helpen om te genieten van lekker, en echt, eten voor de langere termijn.

Ze deed voorheen een aantal keren een zogenaamde Supermarkt Safari, en beantwoordde de vragen van deelnemers letterlijk in de winkel. “En dit gaf bij mij duidelijk aan, dat er veel mensen zijn die dènken de juiste keuzes te maken, maar misleid worden of net dat beetje creativiteit missen om telkens weer een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Dat kun je echt leren, als je je inschrijft voor de nieuwsbrief en me volgt op Instagram (@pliensfoodclub) en Facebook. Daar deel ik namelijk heel veel tips en recepten. Het leuke is, dat mensen ook elkaar gaan helpen. Heel mooi om dit zo te zien ontstaan!”.

Ingrid barst van de ideeën en timmert hard aan de weg om haar club verder uit te breiden. Ook deelt ze graag haar eerste tips in het gratis E-book. Deze is verkrijgbaar via deze link:
https://pliensfoodclub.nl/ebook-gezonder-kiezen/,  of op te vragen via haar website. Doe het zeker, want wij spreken uit ervaring dat het lekker leest en in de praktijk echt betere keuzes oplevert!

(Foto credits naar Eva Jansen, via Watjezietbenjezelf)

Related posts