Sushi from Loessie

Ken jij of ben jij er ook een? Een hobby kok, die regelmatig helemaal los gaat in de keuken?
Wij kennen er gelukkig eentje, onze vriendin Loes, waar het woord ‘hobby kok’ bijna te min voor is.

Samen met familie of andere vriendinnen houdt zij ervan om anderen te laten genieten van haar kookkunsten. Op onze beurt vinden wij het niet erg om daar voor op te komen draven. En zeker niet als het om een sushi avond gaat!
IMG_8353IMG_8352

Deze sushi is natuurlijk homemade, vers en smaakvol. Menig all-you-can-eat restaurant zou er jaloers op zijn. Wij vroegen Loes een aantal tips te geven om zelf een geslaagde sushi avond te kunnen organiseren:

  • Een bijna standaard tip, maar wel eentje die je sushi laat slagen: een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker als je gaat koken voor een grote groep is het prettig als de recepten helder zijn, boodschappen binnen zijn en alle spullen klaar staan.
  • Zoek naar echt verse ingrediënten. Alleen met goede vis en een groenteboer / markt maak je een sushi-succes.
  • Sushi rijst goed bereiden is een lastige uitdaging. Neem daar dus ook goed de tijd voor; want hiermee valt of staat je sushi.
  • Mix and match! Laat je fantasie gaan, want haast geen combinatie is onmogelijk. Zorg wel altijd voor een “knapper” in de rol, bijvoorbeeld komkommer, tempura of gebakken uitjes.
  • Sushi is een ideale maaltijd om voor een gezelschap te maken. Je hoeft namelijk tijdens het diner niet meer in de keuken te komen, waardoor je zelf ook mee kunt genieten.

Op de foto’s zie je het resultaat van onze laatste sushi-sessie.
En zo goed als het eruit ziet, zo goed smaakte het ook!

IMG_8351

Related posts