Tanja Schepers – Touch2Move

We zijn één van de laatste bezoekers bij de ruimte van Tanja Schepers op Campus Fioretti. Binnenkort verhuist ze naar een andere prachtlocatie, daar later meer over. Tanja is eigenaresse van Touch2Move, een bedrijf waarin ze ademsessies, actieve meditaties & TRE trainingen geeft.

Nadat we op een heerlijke bank zijn geploft, vragen we Tanja wat haar achtergrond en beweegreden is. Ze heeft 27 jaar in het onderwijs gewerkt, en is een jaar geleden een andere weg ingeslagen. “Eigenlijk vanuit mijn eigen blokkades en proces. Vanuit waar ik zelf tegenaan liep in het leven ben ik trainingen gaan volgen, eerst voor mezelf en later in opleidingen om zo van mijn passie mijn werk te kunnen maken. Ademsessies en actieve meditatie hebben me veel inzicht gebracht en uiteindelijk ook het vertrouwen gegeven om keuzes te maken.

Oké, maar wat is dat dan, zo’n ademsessie? Tanja lacht, “heel veel mensen denken dat het misschien zweverig is, maar eigenlijk is er een  logisch verband tussen bepaalde klachten en de werking van ademhaling daarbij”. Ervaar je bijvoorbeeld stress, heb je langere tijd onder druk gestaan? Of ben je op zoek naar meer vrijheid, zonder dat je daarbij een therapeut wilt inschakelen? Dan zou je een ademsessie, waarbij je “werkt” met de Verbonden Ademhaling, zeker eens moeten proberen. We passen namelijk, onbewust, onze ademhaling aan na een heftige gebeurtenis of periode. Hierdoor kun je klachten gaan ervaren, die je in een sessie of ademcirkel in beweging brengt. Door bewust aandacht te geven aan je gevoel en emoties, terwijl jij gewoon door blijft ademen, kom je los van “het verhaal” waarin je bent gaan geloven. Je gaat goed voelen, in plaats van steeds te streven naar het je goed-voelen.

“En nee, hier komen zeker niet alleen vrouwen”, bevestigd Tanja. “Mannen en vrouwen komen hier uit nieuwsgierigheid, voor persoonlijke groei, bewustwording of vanuit bepaalde (traumatische) klachten. Die ga je op individuele basis of in groepsverband (maximaal 5 personen met 1 begeleider) onderzoeken en doorvoelen.” Hiervoor heb je altijd een intake, mondeling of schriftelijk, waarbij Tanja vooral let op de gezondheid en het welbevinden van iemand, met een extra focus op de eerste 7 levensjaren in iemands leven. Vervolgens ga je bepalen wat je intentie is, waar wil jij naar toe?

Westerse mensen zitten over het algemeen veel in hun hoofd. Met een actieve meditatie blijf je dus niet rustig op een matje op je ademhaling focussen, maar mag je ontploffen, er alles uitgooien. “Ja, dat is inderdaad soms even uit je comfort zone stappen. Maar het resultaat mag er zijn; het geeft je letterlijk en figuurlijk meer bewegingsvrijheid en je leert als een toeschouwer naar je patronen en je gedachten te kijken. Van daaruit kun je keuzes maken die niet meer bepaald worden door het verleden.

Tot slot geeft Tanja, naast ademsessies & actieve meditaties, ook massages en TRE – stress release sessies. Dit laatste is voor ons compleet onbekend en nieuw, ook Tanja is hier nog voor in opleiding die ze bijna afrond. TRE bestaat uit een aantal oefeningen die het lichaam helpen bij het ​​loslaten van stress, spanning en onverwerkt trauma (PTSS). Door deze behandeling gaat het lichaam en uiteindelijk ook je brein, terug naar meer rust & ontspanning, waardoor je bijvoorbeeld een betere nachtrust ervaart, minder gaat piekeren, minder alert bent en gaat leven in plaats van over-leven. Je kunt ook denken aan het verminderen van gezondheidsklachten als bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk, hartklachten of pijn.

Erg interessant allemaal, heel veel meer hierover is te lezen via haar site www.touch2move.info . Tanja is onlangs verhuisd naar een te leuk boshuisje in Nijnsel. Daarnaast geeft ze ook sinds kort trainingen bij yogacentrum Libra in Sint-Oedenrode en bij Zen Natuurlijk in Schijndel. Heb jij een gezonde dosis lef, of ben je juist op zoek naar een andere, praktische manier om bepaalde klachten te behandelen? Neem dan zeker eens contact op met Tanja, vrijblijvend, voor net dat laatste stapje om meer uit je hoofd te komen & lekkerder in je lijf te zitten.

Related posts