The Space – Een missie van 3 jonge gasten; met succes

Hoe een ongelukje bij het voetballen kan leiden tot een bedrijf met 20 man personeel? Dat is eigenlijk het begin van het verhaal achter The Space. The Space? Ja zeker; een professionele Escape Room op de Noordkade van Veghel. Wij spraken de makers, nadat we zelf een missie hadden gespeeld met onze vriendinnen.

Geert van der Hagen begint te glimlachen als we vragen hoe het allemaal is begonnen. “Nou, eigenlijk heb ik Roel op het voetbalveld per ongeluk opgezadeld met een ziekenhuisbezoekje. De volgende dag ben ik een taart gaan brengen, en daar ontstond een vriendschap uit. Een paar jaar later kwamen we op het idee om een Escape Room te beginnen. Roel had dit fenomeen op tv gezien en zodoende hebben we als een van de eerste in Nederland een Escape Room gecreëerd. Er moest alleen nog een goede plek gevonden worden. Gelukkig was de Veghelse Noordkade toen net in ontwikkeling. Er zat nog niet zoveel als nu, maar we voelde de potentie al. Samen met Stefan van de Ven liepen we over het terrein om een goede plek te zoeken. De keus viel uiteindelijk op één van de oude kelders. Toen eenmaal de locatie bekend was, moest er nog een verhaal bedacht worden”. Zodoende werd Gert van der Kaay ingeschakeld; de creatieveling van de drie jonge ondernemers. “Ja, we hebben allemaal onze eigen kracht, zullen we maar zeggen. Mijn aandeel is om het verhaal en het concept erachter uit te werken tot een professionele escape room”, aldus Gert. Met succes; ze werden namelijk in 2016 met de Escape Room Veghel uitgeroepen tot de beste Escape Room van Nederland. Maar dat was nog maar het begin; van daaruit ontstond The Space. Dat moest de overtreffende trap worden. En dat hebben we gezien. Inmiddels is dit leuke idee een serieus bedrijf geworden, waar Roel fulltime in dienst is en Gert & Geert ieder hun steentje bijdragen met de doorontwikkeling van alle nieuwe ideeën die dit drietal heeft. Gelukkig staan de drie ondernemers er inmiddels niet meer alleen voor, want The Space bestaat uit zo’n 20 enthousiaste medewerkers die – naast het geven van spelinstructies en het runnen van de bar – van alles doen zoals shows, bierproeverijen en zelfs bedrijfstrainingen.

Dat maakt ons natuurlijk nieuwsgierig. Gert licht toe: “Ook voor bedrijven is een escape room spelen heel zinvol. Je ziet namelijk heel goed welke types met bijbehorende eigenschappen je binnen een team hebt tijdens zo’n spel, en daar kun je een hele zinvolle trainingen mee combineren”. En dat is dus nu ook gerealiseerd; professionele bedrijfstrainingen, gebaseerd op de Belbin theorie, om als team te groeien in samenwerken. Hiervoor wordt samengewerkt met de Rooise Nicolien Bot die zich gespecialiseerd heeft op het gebied teambuilding en coaching.

Oké, wij zijn toch overbluft. Het concept klopt tot in vergaande details, en het mooie daarbij is dat het spel voor iedereen – in de leeftijd van 8 tot 100 jaar – goed te spelen is. Roel vult met een grote glimlach aan: “Ja, wij hebben echt onze droom gerealiseerd. We zijn iets voor onszelf begonnen, dat heel goed uitpakt. We hebben zeker tijdens het opstarten hiervan een hele mooie tijd gehad met veel lol, en dat we daar nu een serieuze business uit kunnen halen, is de bekroning op deze vriendschap”.  Een bezoekje waard volgens ons, waarbij een aantal van onze medespelers meerdere Escape Rooms hebben gespeeld en bij deze missie écht verrast waren. Gewoon een keer doen dus!

Related posts