VIVE Boutique

Soms heb je van die gesprekken met mensen, die je nog een hele tijd bij zullen blijven. Onlangs hadden wij er zo één, weliswaar niet in Sint-Oedenrode, maar in het mooie centrum van Uden. Een andere omgeving, maar zeker ook met lokale toppers. Viviën, is eigenaresse van VIVE Boutique en breidt binnenkort deze zaak uit met een tweede winkel. Tijd om daar meer van te weten!

Bij binnenkomst worden we enthousiast onthaald door één van haar vaste medewerksters. Vivïen zelf helpt nog even een klant, en daarna lopen we via de prachtige winkel door naar het magazijn. Daar schuiven we aan de grote tafel en begint het kennismakingsrondje. Viviën is voor ons bekend, maar met een onbekend gezicht. Ze staat zelf nooit op foto’s van de webshop of social media. Ze lacht, “ja, ik ben dus het gezicht achter VIVE, maar houdt echt absoluut niet van foto’s. Maar voor jullie maak ik graag een uitzondering!”.

Ze is nu net 25, maar begon VIVE Boutique 4 jaar geleden. Super jong, maar kan kéi hard werken en is heel erg nuchter. Deze eigenschappen dankt  ze zeker aan haar ouders die een bedrijf hebben in Japanse auto onderdelen. In datzelfde bedrijf zou Viviën ook eigenlijk gaan werken, maar na een paar dagen achter de computer gezeten te hebben, voelde ze al wel aan dat dat geen hele goede match was.

Na haar middelbare school, ging ze op zoek naar een passende HBO opleiding. Bij het bezoeken van een info-dag vanuit de automotieve opleiding IVA, werd haar een bezoekje aan TMO (fashion business school) nadrukkelijk geadviseerd. Viviën licht toe, “ja, eigenlijk hadden die dus al heel snel door waar ik beter als persoon zou passen en mezelf zou kunnen ontwikkelen”.

Na haar opleiding bleef ze even hangen bij haar parttime baan als verkoopster, maar besloot al vrij snel ontslag te nemen om zelf een eigen bedrijf op te starten. Dat deed ze in amper vier maanden tijd; waarin ze haar huidige pand in Uden vond, het volledige concept ontwikkelde en vanaf die dag heeft door geknald tot waar VIVE Boutique nu staat: een hele succesvolle modezaak met goed draaiende webshop, met een team van 6 collega’s. “Zonder die meiden kan ik niets. Ook al ben ik eigenlijk best wel een einzelganger; mijn team is zo belangrijk, omdat ik het gewoonweg niet alleen kan doen”.

Alle inkopen doet ze zelf. Dat betekent per 2 weken één hele dag naar Duitsland, en andere week in Frankrijk om nieuwste items te scoren. Daartussendoor nog bij verschillende adressen binnen Nederland. Vaak doet ze dit met haar moeder, of één van de meiden van het team. Deze reis maakt ze iedere keer opnieuw, om net dat stapje voor te zijn om haar klanten iedere keer te verrassen. Ook heeft ze bewust weinig voorraad daarvan, zodat er een gevarieerd aanbod blijft gedurende alle seizoenen.

Toch kriebelt het bij Vivïen om deze pieken nog verder te verhogen… In mei van dit jaar, toen ze een weekje rust moest nemen vanwege een operatie, dacht ze hier verder over na. Ga ik verder met uitbreiding van VIVE, of start ik met een eigen label? Daarvoor was ze zelfs al in Bangkok. “Toen ik daar voor de 3e keer was, voelde ik dat ik daar helemaal niet meer met plezier heen ging. Het matcht niet met wat ik wil, dus dat was de laatste keer dat ik daar heen ben gegaan”, legt Viviën lachend uit.

Viviën weet heel goed prioriteiten te stellen, door andere ervaringen in deze business. “De webshop loopt heel goed, maar dat is logistiek en qua planning een hele grote aanpak om dit goed gestructureerd te laten verlopen voor het team. Dus daar wil ik niet persé nog groter in worden”.
Haar gevoel volgend, besloot ze zich te gaan richten op kinderkleding. Over 3 weken opent ze DOUX Conceptstore, in het pand naast VIVE. Een winkel, gevuld met hele hippe items voor kids, in combinatie met een aantal collecties van andere labels. Een nieuwe business, met een hele andere doelgroep. “Dit wordt weer afwachten hoe dit gaat lopen. Natuurlijk heel spannend. Qua stijl ga ik gewoon weer mijn eigen gevoel volgen, en hopelijk slaat dat weer zo goed aan bij de mensen”.

Het valt ons op hoe dichtbij ze bij zichzelf blijft bij het nemen van besluiten, ondanks haar leeftijd. Beslissingen voor haar super mooie collecties iedere keer, maar ook in het totaal plaatje. Niet gaan voor de grotere aantallen, maar doen waar je blij van wordt: en dat merk en zie je! Ga dit snel maar eens ervaren bij VIVE Boutique, of op 28 & 29 september bij DOUX Conceptstore.

Related posts