Fan van Tony Chocolonely’s? Binnenkort iets te vieren of gewoon zin om wat lekkers te bakken? Probeer dan dit hemelse recept voor een zoute karamelcake. Wij mochten tijdens een verjaardag van vriendinnetje dit proberen & de conclusie was snel duidelijk: te lekker en voor herhaling vatbaar!
Wat heb je hier voor nodig?
Voor de cake:
- 240 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
- 180 gram bruine basterdsuiker
- 300 gram kristalsuiker
- 2 grote eieren op kamertemperatuur
- 2 theelepels vanille extract
- 120 ml yogurt
- 260 gram bloem en een beetje extra voor in het bakblik
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 240 ml volle melk
Voor de zoute caramel frosting:
- 120 gram ongezouten boter
- 180 gram bruine basterdsuiker
- 6 eetlepels volle melk
- 330 gram gezeefde poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1/4 theelepel zout
- Zoute karamelsaus
- Toffee
- Zeezout
Volledige recept vindt je via deze link via Style Today.
Thanks voor de tip!